Ontmoet de boeren

Aangenaam! Wij zijn Erik en Hermien Kuiper. Samen met onze drie kinderen zijn wij de trotse bewoners van Erve Kuiper. Met elkaar zorgen we ervoor dat Erve Kuiper er elke dag weer verzorgd uitziet en dat de dieren op onze boerderij gezond zijn.

Erik over Erve Kuiper

“Ik ben overdag veel te vinden in de stallen, zorg voor de dieren en melk de koeien twee keer per dag. Ook maak ik het ijs voor onze IJskuip. Daarvoor heb ik de technieken aangeleerd in Italië, het land van de allerlekkerste ijsjes! Het is prachtig om te zien wat mensen allemaal kunnen ontdekken op onze boerderij. Ik heb er veel plezier aan om mensen uitleg te geven over het boerderijleven en onze dieren.”

Hermien over Erve Kuiper

“Ik ben veel te vinden bij De IJskuip. Hier leer ik de bezoekers hoe ijs wordt gemaakt en maak ook zelf het ijs dat ze kunnen kopen. Vooral in de zomermaanden is het erg druk op onze boerderij. Veel mensen komen dan langs voor een lekker kopje koffie en een heerlijk ijsje op ons terras. Als het minder druk is, spring ik bij om Erik te helpen op de boerderij.”

Kuuk’ns over Erve Kuiper

“Wij zijn Andy, Emiel en Lauren, zoons en dochter van Erik en Hermien. We vinden het erg leuk hier op de boerderij. Kinderen komen hier graag spelen, maar zij moeten aan het eind van de dag naar huis. Wij zijn al thuis. Ons huis is eigenlijk één grote speeltuin. Met het allerlekkerste ijs van Nederland in de vrieskist! Ook vinden we het erg leuk om te helpen en om mensen uitleg te geven over het werk op de boerderij. Vooral wanneer er kalfjes worden geboren, staan we met onze neus vooraan om te helpen.”

De hulptroepen van Erve Kuiper

Erik en Hermien geven leiding aan een enthousiaste ploeg van jongens en meiden die meewerken op de boerderij. Ook hebben ze een hulp met een verstandelijke beperking in dienst. Iedereen verdient immers een plek waar hij of zij zich thuis voelt en gewaardeerd wordt om zijn inzet. Spreek ze vooral aan als je een vraag hebt. Ze helpen je graag verder.

Kinderfeestjes

Je eigen ijstaartje maken, hoe gaaf is dat! Kom langs met je vriendjes en vriendinnetjes en leer hoe je ijs maakt.

Rondleidingen

Meer weten over onze boerderij of Hennie Kuiper? Wij vertellen je er graag alles over. Met gids!

De omgeving in!

Onze boerderij staat in een prachtige omgeving. Vraag naar onze uitgezette routes en ga op ontdekkingsreis.