IJs van Erve Kuiper 2e van Nederland

Wist je dat we in onze IJskuip het op één na lekkerste ijs van heel Nederland maken? Ons “Kui(p)er ijs” honing- yoghurtijs met frambozen van de buurman en walnoten uit eigen tuin won de tweede plaats bij de nationale ijs-test van de Gelato World Tour. Erik: “We hadden geen idee wat ons te wachten stond toen we besloten deel te nemen aan de Nederlandse editie van de Gelato World Tour. Laat staan dat we dachten mee te kunnen doen met de prijzen.”

Maar liefst 385 ambachtelijke ijssalons namen deel aan de wedstrijd. “Vooral toen we hoorden dat er zo veel ijssalons deelnamen, hadden we echt niet verwacht dat we tot we de besten zouden behoren. We waren dan ook erg verbaasd toen we de tweede plek behaalden met ons ambachtelijke honing-yoghurtijs”, zegt Hermien.

Op basis van dit fantastische resultaat mag Erve Kuiper in juli 2017 meedoen aan de Europese finale in het Italiaanse Bologna, de culinaire hoofdstad van de ijswereld. Hermien: “Dit gaan we vieren met onze kinderen en natuurlijk met onze koeien, want zonder de melk van onze Jersey-koeien was dit natuurlijk nooit gelukt!”