Hennie Kuiper Native

Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoekje brengen aan Erve Kuiper. Hier is namelijk het geboortehuis van oud-profwielrenner Hennie Kuiper te vinden. Hennie heeft in zijn wielercarrière naast Olympisch goud en een Wereldkampioenschap onder andere Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije gewonnen. Ook heeft hij meerdere keren de Tour de France gereden. Hij werd in deze belangrijke wielerronde twee keer tweede en hij won in totaal drie etappes.

Persoonlijke wieleritems

Natuurlijk zijn we er trots op, dat juist Erve Kuiper de geboortegrond is van oom Hennie. Daarom hebben wij samen met hem een expositie ingericht voor wielerfanaten, genaamd Hennie Kuiper Native. Met Native maken wij een speelse verwijzing naar zijn roots, zijn geboortegrond. Je vindt er verschillende panelen met de hoogtepunten uit Hennies wielercarrière. Zo lees je bijvoorbeeld hoeveel spanning hij had toen hij tijdens Parijs-Roubaix zijn band lek reed, maar ook over de dramatische val tijdens de Tour de France, terwijl zijn familie in Nederland tijdens het bruidsfeest van zijn ouders stil toekeek. Elk paneel is omringd met interessante voorwerpen uit de persoonlijke collectie van Hennie Kuiper en de collectie van de Stichting Huis van de Wielersport. Je ziet bidons, foto’s en wielershirts met speciale herinneringen. Maar ook zijn allereerste, zelfgemaakte racefiets kun je van dichtbij bewonderen.

Hennie Kuiper Native

Naast de expositie bestaat Hennie Kuiper Native uit een breed scala aan activiteiten. Ben je benieuwd hoe zijn vroegere trainingsrondjes in Twente eruit zagen? Of wil je samen met Hennie fietsen door ons prachtige gebied en persoonlijke fietstips van hem  krijgen? Boek dan een clinic met Hennie Kuiper. Ook verzorgen wij onder deze vlag lezingen en wielercafe’s, en we breiden continu uit! Houd onze activiteiten goed in de gaten.

Pak een boek!

Wil je na een bezoekje aan ons museum nog meer lezen over Hennie en zijn wielercarrière? Ga dan lekker zitten in onze leeshoek. Hier vind je allerlei wielerbladen met ins en outs over Hennie en zijn vroegere compagnons en rivalen. Of nog leuker: boek een clinic via Hennie Kuiper Native en fiets samen met hem zijn trainingsrondjes van weleer!

Openingstijden Hennie Kuiper Native

De zomervakantie’s zijn weer begonnen. Daarom zijn we vanaf nu ELKE DAG (dus ook de maandag) van 10.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Heeft u vragen: Tel.nr. 06-53561626

Kinderfeestjes

Je eigen ijstaartje maken, hoe gaaf is dat! Kom in maart/april/mei langs met je vriendjes en vriendinnetjes en leer hoe je ijs maakt.

Rondleidingen

Meer weten over onze boerderij of Hennie Kuiper? Wij vertellen je er graag alles over. Met gids!

De omgeving in!

Onze boerderij staat in een prachtige omgeving. Vraag naar onze uitgezette routes en ga op ontdekkingsreis.