De IJskuip:
ijs gemaakt van eigen melk!

De IJskuip, het is een begrip in onze omgeving. Bij de eerste zonnestralen van het jaar komen mensen van heinde en verre al fietsend langs om het eerste ijsje van het jaar te kopen. En ze blijven terugkomen, soms wel meerdere keren in de maand! Wist je dat ons Kui(p)er-ijs is bekroond tot het tweede lekkerste ijsje van Nederland? Daar zijn we erg trots op. Kom je zelf proeven of de jury gelijk heeft gehad?

Maak je eigen ijsje

Bij onze IJskuip maken we zelf de heerlijkste ambachtelijke ijsjes. Ze zijn vooral verrukkelijk, omdat ze worden gemaakt van de verse melk van onze eigen Jersey-koeien! De techniek hebben we afgekeken van de beste ijsmakers uit Italië. Wil je met eigen ogen zien hoe we het ijs draaien? Boer Erik geeft je graag een rondleiding door de koeienstal en ons ijslokaal. Tijdens deze rondleiding krijg je uitleg over de ingrediënten, de werking ervan en de bereidingswijze van ons ambachtelijke ijs. Wil je het zelf eens proberen? Dat kan! We organiseren leuke en educatieve (kinder)feestjes, waarbij je zelf ijstaartjes mag maken! T/m september niet beschikbaar

Proef en geniet!

Wie gewoon zin heeft in een ambachtelijk ijsje, kan natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan het ijslokaal. We verkopen veel verschillende soorten ijs. Van stroopwafel tot chocolade en boer’njongs. Kun je niet kiezen welke smaak je wilt? Kies dan voor onze speciale ijsproeverij! Je krijgt dan drie verschillende ijssoorten geserveerd met een flinke dot slagroom en overheerlijke saus. Bij slecht weer hebben we genoeg ruimte in het zitgedeelte van onze IJskuip. In de zomer is ons terras geopend en geniet u in het zonnetje van een lekker ijsje, iets drinken, de dieren op ons erf en de prachtige natuur. Proef en geniet van het boerenleven op Erve Kuiper!

Beste ijs van Europa

Afgelopen weekend vertrokken Erik en Hermien naar Bologna. Hier vond het jaarlijkse Europees kampioenschap ijs maken plaats. En wat bleek? Het zelfgemaakte honing-yoghurtijs met frambozen en walnoten werd verkozen als lekkerste ijs en de Ijskuip mag zich nu beste ijsmaker van Europa noemen!

Kinderfeestjes

Je eigen ijstaartje maken, hoe gaaf is dat! Kom langs met je vriendjes en vriendinnetjes en leer hoe je ijs maakt.

Rondleidingen

Meer weten over onze boerderij of Hennie Kuiper? Wij vertellen je er graag alles over. Met gids!

De omgeving in!

Onze boerderij staat in een prachtige omgeving. Vraag naar onze uitgezette routes en ga op ontdekkingsreis.