Naast Europees goud nu ook eervolle vermelding op WK ijs maken!

Op zondag 10 september vond het jaarlijkse Wereldkampioenschap ijs maken plaats: de Grand Worldtour. Winnen zat er helaas niet in, maar Erik en Hermien kregen wel een eervolle vermelding! De Grand Worldtour is een wedstrijd tussen ijsmakers uit heel de wereld en wordt jaarlijks gehouden in Rimini. IJsmachinefabrikant Carpigiani is initiatiefnemer van de tour.

Eind juli dit jaar won de IJskuip ook al het Europees Kampioenschap in Bologna. Daar imponeerden ze de jury met hun zelfgemaakte honing-yoghurtijs met frambozen en walnoten. Bij het WK grepen ze net naast het goud met deze overheerlijke combinatie.

Erik en Hermien moesten het in de WK-finale opnemen tegen 36 finalisten uit achttien landen. Erik rekende niet op goud, maar is wel bijzonder vereerd om een speciale vermelding te krijgen. “Het niveau is zo enorm hoog, het is allemaal zo ongelooflijk lekker”, verklaarde hij zondag aan Tubantia. De trots is er niet minder om: “Echt geweldig gaaf. Wat een ervaring om mee te maken. Die vermelding gaat natuurlijk in onze zaak.”

Erik over de Grand Worldtour:

“Toen we daar aankwamen zagen we dat het gros van de deelnemers ijs maakte met gekochte melk uit de supermarkt. Het mooie aan ons ijs is juist dat we alles zo puur en biologisch maken als maar kan. De walnoten komen uit onze eigen tuin, de frambozen zijn van de buurman, de honing van een imker uit de buurt en de melk komt natuurlijk van onze eigen jersey-koeien. Toen de jury eenmaal doorkreeg dat we de biologische Twentse producten voor ons ijs in koeltassen hadden meegenomen naar Bologna wisten ze niet wat ze zagen. Vervolgens proefden de ijsmeesters ons ijs. Ze begonnen te rollen met hun ogen en riepen in volle verrukking ‘bellissimo, bellissimo’! We wisten al dat ons ijs heerlijk is, maar dat het internationaal ook zo goed in de smaak zou vallen durfden we alleen maar te dromen. We kregen zelfs tienen van de jury! Na het winnen van de prijs mochten de pers en erkende ijsmeesters ons vier minuten lang vragen stellen. Ze bleven maar doorgaan over onze biologische Twentse producten.”

Na terugkomst zijn Erik en Hermien bij hun Ijskuip feestelijk onthaald door vrienden, familie en dorpsgenoten. Sindsdien staat er een dikke rij voor de deur van de ijskuip. Gelukkig is er genoeg ijs voor iedereen.

In de media:

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Erik Kuiper tel: +31 6535 50796.